Vaša sejna koda: asegh0taidesiit0sk2rr5759rnichhf
Cooperation for Internationalization

SI-K Exportcoop SEE

Sodelovati? Da. Ampak: sodelovati s podjetjem iz druge države? Poleg tega naj bi bili skupaj še mednarodno aktivni? Vse to za marsikatero malo ali srednje veliko podjetje (MSP) trenutno še ni aktualno. Pa vendar: čezmejno sodelovanje nudi dobre možnosti za uspešno internacionalizacijo. To domnevo potrjuje projekt „SI-K Exportcoop SEE“. Vključno s smernicami in orodji.

Na osnovi dejavnikov, ki pozitivno vplivajo na sodelovanje MSP-jev in ob upoštevanju pogojev za uspešno internacionalizacijo, so projektni partnerji pripravili priročnik in orodja. Orodja so predstavljena v več fazah in vsebujejo sezname za preverjanje, ki podjetjem omogočajo, da hitro in usmerjeno ugotovijo, na katerih področjih še potrebujejo podporo v obliki informacij, smernic, preverjanja ali obrazcev.

 

1. korak: Izbor faze

Se ravno odločate, ali začeti poslovati na mednarodnih trgih, ali pa se sprašujete, kako bi lahko obstoječe sodelovanje / kooperacijo dolgoročno uspešno koordinirali? V opisu postopka na desni strani izberite tisto fazo, v kateri se trenutno nahajate oz. pri kateri ta hip potrebujete podporo.

 

2. korak: Pridobitev informacij

Najprej preberite poglavje v priročniku. Le-ta Vam posreduje hiter pregled o tem, na kaj morate v posamezni fazi biti pozorni, kateri izzivi vas čakajo in kateri faktorji so odločilni za uspeh izbrane faze.

 

3. korak: Preverjanje trenutnega stanja

Vsa orodja in instrumenti za Vas in Vaše podjetje niso pomembna. Seznam za preverjanje Vam pomaga da ugotovite, na katerih področjih so še odprte točke in katerim temam se je  še potrebno posvetiti.

 

4. korak: Uporaba orodja

Orodja v obliki predlog, seznamov za preverjanje ali smernic Vam pomagajo, da se lažje soočite z izzivi čezmejnega sodelovanja in je Vaše delovanje dolgoročno mednarodno uspešno.

Ponovna vzpostavitev seje

Aktualna seja bo shranjena šifrirana. S tem ne izgubite Vaše nastavitve. Da lahko vpostavljate to sejo sta dva koraka potrebna:

  1. Kopirate sejno kodo in ga shranite lokalno na Vašem računalniku. Sejna coda se najde vedno na desnem zgornjem robu spletne strani.
  2. Pri naslednjem obisku vnešete kodo v pripravljeno polje. V polju stoji "Kodo za sejo prosim vnesite tukaj". Kliknite na "Pošlji". Vse nastavitve bodo ponovno vzpostavljane.

Prosim upoštevate, da je le možno ponovno vzpostaviti sejo za 3 mesece. To časno okno se podaljša za eno leto od trenutka naprej, ko ponovno vzpostavite sejo.